Blog

Hoofdmassage1

[ 4 elementmassage ]

0

Op 23 februari 2012 zijn uw gastvrouwen Hilde en Katrien naar [ comfort zone ] gegaan om een nieuwe massage aan te leren : de 4 elementmassage. De 4 element (lees four element) staat voor 4 culturen : de Oriental, de Mediterranean, de Indian en de Arabian. Maar de 4 staat ook voor de 4 elementen van de natuur : lucht, water, vuur en aarde. Bij elke cultuur hoort een specifieke geur. Voorafgaand aan de massage kiest de klant de geur die hij het liefst heeft en deze zal gebruikt worden doorheen de ganse massage.

Julie leert ons een geheel nieuwe massage aan die in niets te vergelijken is met de massages die we tot nu toe kennen. Het is een volledige lichaamsmassage, startend bij de rug en eindigend bij het gelaat. Het is een zeer aangename massage, leuk om te geven en om te krijgen. Want op zo’n opleidingsdag oefen je op elkaar zodat we ook eens aanvoelen hoe deze nieuwe technieken inwerken op ons lichaam, hoeveel kracht we best gebruiken, niet te veel, maar ook niet te weinig.

Zoals altijd wordt het een leuke dag, waarbij we veel bijgeleerd hebben. Resultaat is dat we jullie een geheel nieuwe lichaamsmassage kunnen aanbieden. Nu is er nog maar één vraag : wie wordt de eerste op onze massagebanken om te genieten van de [ 4 elementmassage ] ?

Als voorproefje mijn ruwe versie van de intro voor deze massage :

Tijdens de [ 4 elementmassage ] wordt je meegenomen op een reis langsheen 4 verschillende culturen. Na een verwelkomingsritueel start je deze reis met de ‘Oriental culture’. Yin en Yang, meridianen en energie worden gebruikt om je lichaam te openen voor de nieuwe invloeden die gaan volgen.

Daarna laten we je meevoeren door het temperament en de warmte van de’ Mediterranean culture’ om je met aangename en koesterende bewegingen de sensatie te geven van liggen op het water, meegevoerd door de zachte golven.

Vervolgens weerklinkt een rituele ‘Indian culture’ massage diep in je lichaam, geest en ziel, geïnspireerd door de aloude levensfilosofie van de ayurveda. Stress en spanningen worden verlicht en een toestand van totale harmonie wordt nagestreefd.

Je reis eindigt in de ‘Arabian culture’. Een massage die je terug thuis brengt. Het gevoel van de wind over de duinen op het einde van de dag, zacht maar krachtig. De voetstappen in het zand. Met warme harmoniserende bewegingen herstelt de vitaliteit van je lichaam en komt je geest tot rust.

Leave a Reply

Aquasense : wellness, beauty en afslanken