Blog

Hoe kies je jouw kleur foundation

0

Waarom foundation

Je gebruikt foundation om je gelaat een egale tint te geven en kleine onregelmatigheden van de huid te verdoezelen. De poeder foundation van Jane Iredale brengt gemakkelijk aan en oogt heel natuurlijk waardoor ze zo goed als onzichtbaar is. Je zult dan ook geen overgangslijnen zien bij de hals of haargrens. Omdat de foundation de basis is, zal bij de juiste foundation de rest van de make-up er ook veel beter uitzien.

Gele of roze ondertoon ?

De huid heeft vaak een warme, gele of koele, roze ondertoon. Ook foundations hebben deze gele of roze ondertonen. Of je huid een gelige of roze ondertoon heeft weet je vaak zelf wel. Staan zilveren sieraden je beter dan gouden? Dan is de kans groot dat je een roze ondertoon hebt. Staan gouden sieraden je beter? Dan heb je vast een gelige ondertoon. Als je de foundation met de juiste ondertoon kiest zit je al een stuk in de goede richting.

Doe de test

Wanneer je een foundation kiest, test de kleur dan op de huid aan je neklijn. Zet verschillende kleuren naast elkaar en bekijk het resultaat in natuurlijk licht. Jouw kleur is die kleur die je eigenlijk niet kan onderscheiden van je eigen huidskleur. Bij twijfel kan je deze test herhalen op het voorhoofd.

Als je te licht neemt, lijkt het of je een beetje ziek bent, als je te donker neemt, veroudert dit je uiterlijk, en dat willen we niet, hé. In beide gevallen heb je het risico een masker effect te creëren. Het kiezen van de juiste kleur is de basis van een perfecte, natuurlijke make up.

Wij helpen je graag verder om deze keuze te maken met de minerale make up van Jane Iredale.

Leave a Reply

Aquasense : wellness, beauty en afslanken