Blog

Mascara : tips voor de perfecte oogopslag

0

Een make up is pas af als de mascara is aangebracht. Zelfs als je nauwelijks make up draagt, kan het aanbrengen van een beetje mascara je ogen doen spreken.
je ogen doen spreken … met zwarte, bruine, blauwe, groene mascara

Voor de meest mensen zal zwart de beste kleur zijn voor hun mascara. Voor jou is dit misschien te hard, dan neem je beter bruin. Soms is het ook leuk om een gekleurde mascara te nemen, zoals blauw of groen.
Als je het borsteltje uit de mascara neemt, doe dit dan niet met een pompbeweging. Zo pomp je namelijk lucht in de mascara waardoor deze vroegtijdig gaat uitdrogen.

Als je op bovenste en onderste wimpers mascara wil aanbrengen, start dan onderaan. Breng de mascara van binnen- naar buitenhoek aan en stip daarna de wimperharen even aan met de punt van de mascaraborstel.
Daarna breng je mascara aan op de bovenste wimpers. Neem hiervoor eerst opnieuw mascara met de borstel. Voor een optimaals resultaat breng je eerst mascara aan op de bovenzijde van de wimpers, zo zijn ze langs beide zijden gekleurd (een must voor een fotoshoot).
strijk zigzaggend langsheen de wimpers, duw de uiteinden van de wimpers naar achter, trek de buitenste wimpers naar buiten, breng 2 lagen aan
Zet daarna het mascaraborsteltje horizontaal onder je wimpers, start met de binnenhoek. Strijk zigzaggend langsheen de wimpers en aan de punt duw je de wimpers even licht naar achter om een extra krulling te bekomen. Doe de gehele wimperrand in 2 tot 3 bewegingen en let erop om de buitenste wimpers naar buiten te ‘trekken’ voor een wulpse blik en de binnenste wimpers opnieuw aan te stippen met de punt van de mascaraborstel.
Wil je extra volume dan kan je voorafgaand aan de mascara de conditioner voor wimpers aanbrengen van Jane Iredale. Deze verzorgt niet alleen de wimpers maar zorgt ook voor extra volume bij het erna aanbrengen van de mascara. Mascara mag je ook altijd in twee laagjes aanbrengen.

Succes !

Leave a Reply

Aquasense : wellness, beauty en afslanken