Lymfedrainage : pressotherapie

Pressotherapie is een techniek die gebruikt wordt bij zowel de cosmetische therapie, fysiotherapie, oncologie als angiologie (arteriële doorbloedingsstoornissen) voor drainage en om oedeem in bloedvatenstelsels en lymfestelsels te reduceren. Het activeert de circulatie van het (bloed)vaatstelsel en het lymfestelsel en stimuleert hierdoor de absorptie van extracellulair vocht en draineert dit naar de organen. Pressotherapie is een computergestuurde luchtdrukmassage van benen, buik en armen. U ligt in een pak dat is onderverdeeld in verschillende segmenten. Deze segmenten zijn met slangetjes verbonden aan een computer, hierdoor kunnen ze afzonderlijk aangesproken worden. Vervolgens wordt er lucht in de verschillende segmenten geblazen waardoor de verschillende lichaamszones om beurt behandeld worden. Het luchtdrukvolume van iedere cel is aangepast aan de morfologie van het lichaamsdeel. Lymfedrainage is een hele rustige en zachte massagetechniek. De behandeling is aangenaam en pijnloos.
Het menselijk lichaam bevat twee vaatstelsels:
  • het bloedvatenstelsel
  • het lymfestelsel
Het bloedvatenstelsel verzorgt de aanvoer van zuurstof en voeding in het lichaam en het lymfestelsel verzorgt de afvoer van afvalstoffen en overtollig vocht in het lichaam. Het verschil tussen de twee vaatstelsels is dat het bloedvatenstelsel een 'pomp' heeft: het hart. Dit verzekert ons ervan dat (indien geen gebreken) ons lichaam continue overal wordt voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Het lymfestelsel echter heeft geen pomp. De circulatie in de lymfebanen wordt gestimuleerd door de beweging van het lichaam. Door verkeerde gewoontes zoals te vet eten, roken en alcohol drinken en te weinig bewegen raken de lymfebanen verstopt en krijgen we dus ophopingen van overtollig vocht (oedeem) en afvalstoffen met alle nadelige gevolgen van dien. Met lymfedrainage wordt de doorstroming van de lymfebanen weer op gang gebracht, waardoor overtollig vocht en afvalstoffen weer worden afgevoerd.
Pressotherapie verbetert de bloedcirculatie, behandelt en voorkomt koude handen of voeten als gevolg van een slechte doorbloeding. Door de lymfedrainage worden de lymfen in ons lichaam gestimuleerd. De lymfen zorgen ervoor dat afvalstoffen en overtollig vocht uit ons lichaam worden afgevoerd. Het is ideaal voor mensen die vocht vasthouden en last hebben van dikke enkels. Cellulitis vermindert. Mede oorzaak van de vorming van cellulitis is slechte afvoer van afvalstoffen en slechte doorbloeding. Aangezien pressotherapie in beide gevallen verbeterend werkt, is het logisch dat cellulitis minder wordt. De huid wordt aanzienlijk gladder.
Om de lymfedrainage te stimuleren is het noodzakelijk om 10 behandeling over 5 weken te plannen. Daarna kunnen de sessie afgebouwd worden naar 1 keer per week. Dit is uiteraard afhankelijk van je doelstellingen. Wat wel heel belangrijk is dat je voldoende water drinkt om je afvalstoffen vlotter te kunnen afvoeren en voldoende beweging in last.
1 beurt (45') : € 35 10 beurten : € 300

Aquasense : wellness, beauty en afslanken